Normandië

Voor wie er eens even echt uit wil zijn, eens ruim wil ademen, de elementen wil voelen, de culturele historie (Monet, Gide, de Maupassant, Debussy, Ravel) en de zeevruchten wil proeven, en gelijkertijd zijn leven en werk op de rit wil krijgen, inclusief coaching, is de villa-aan-zee op een haute falaise in Normandie DE PLEK.
De door de gerenommeerde Parijse vormkunstenaars Ravage ingerichte intieme doch ruime villa staat een klif verder dan Etretat, beroemd van de schilderijen van Monet, veertig kilometer ten noorden van Le Havre. Vrij adembenemend uitzicht op zee, intiem natuurstrand, wandelingen bij eb over zee, en over de falaises.
Coaching individueel of als groep is mogelijk (maximaal 5 personen).

Cliquant ici pour la route de Paris.

ROUTEBESCHRIJVING VAUCOTTES

le Bout au Vent 604
Chemin des Chalets
Vaucottes 76111
Vattetot Sur Mer
tel 0033 (0)235 285 882
fax 0033 (0)235 105 017

Vaucottes behoort tot de gemeente Vattetot sur Mer. Het ligt grofweg tussen Fecamps en Etretat. Het huis ligt pal aan zee, half op een Haute Falaise.

Om er te komen, kun je kiezen:
Met de auto of met het vliegtuig. In Le Havre is een luchthaven, aan te vliegen vanuit verschillende vliegvelden, waaronder Londen, helaas sinds kort niet meer vanuit Schiphol.
Met de auto twee alternatieve routes vanuit Nederland of Belgie:
1. De lange Autoroute, saai maar veilig en comfortabel, via Gent, Calais, naar Le Havre, afslag Fecamp
Of:
2. De minder saaie goedkopere snellere, maar ingewikkelder route via weg Lille Parijs, Afslag Arras (vlak voor de tolpoort de autoroute dus af), Abbeville (richting Le Havre) afslag Fecamp.

Vanaf Fecamp kies je richting Etretat, langs St. Leonard en Froberville Kun je weer kiezen:
Of je rijdt zo ver tot je afslag naar rechts Vattetot sur Mer ziet. Dat plaatsje ga je helemaal door, richting Yport, onderweg, je ziet bijna de zee, is er een haarspeldbochtafslag naar links: Plage Vaucottes.
Of je rijdt afslag Yport en gaat via een diepe bocht door dat stadje heen langs de zeeweg richting Etretat, zodra je de zee ontwaart , zie je aan de overkant ook het huis Le bout au Vent liggen, zie foto’s. Je maakt de bocht, rijdt door tot je de ietwat verscholen afslag naar rechts ontwaart, richting Vaucottes Plage.

In Vaucottes wordt op een gegeven moment aangegeven dat je de auto moet parkeren (Sauf Riverains). Rijdt hier dus door, want je bent een relatie van een riverain. Je rijdt door een cottage-laantje, bij het open gedeelte zie je een pad met een verboden toegangbod. Ga hierop en rijd door tot en met de bocht naar links, pak hier het rechterpad van de aangeboden vork. Parkeer voorbij het tweede witte hek. Boven is het huis. Bienvenu.